torstai 9. toukokuuta 2013

Hääräilyä keittiössä

Tänään juhlittiin taas vaihteeksi kuopuksen synttäreitä kun kummitäti tuli kylään siippansa kanssa :-)
Leivoin suklaajuusto-kakkua, josta on tullut perheemme suosikki. Kakku on munaton ja helppo tekoinen.
Suolaisena vaihtoehtona oli kinkku-paprika piiras. Muokkasin ohjeita omannäköiseksi. Mulla on tapana soveltaa aina ohjeita kun perheessämme on allergikko, ja usein joutuu leipomaan useaa eri sorttia makeita juttuja. Nyt sitten käänsin ohjeen suoraan niin ettei tarvitse leipoa montaa eri piirasta <3
Liitän tähän postaukseen ohjeen kuvan kera =) Suolainen piiras tosin ei ole nyt allergiaversiona.


Annen suklainen-juustokakku 




Pohja:

n. 200g Jyväshyvän suklaapisara keksejä (murskaa pieniksi murusiksi)
50g voita tai leivontamargariiniä (sulata)
0,5dl kahvia (sokeroimatonta)


Tee näin:
1. Aloita keittämällä kahvia 1-2 kupillista, tarvitset tähän leipomukseen yhteensä 1dl kahvia.
2. Sulata rasva ja murskaa keksit pieniksi murusiksi.
3.  Yhdistä kahvi, sula rasva ja keksinmuruset keskenään ja sekoita hyvin.
4. Massa on tasaista ja keksinmuruset kostuneet tasasesti voi-kahvi seokseen.

5. Vuoraa irtoreunainen tasapohjainen kakkuvuoka elmu-kelmulla tai leivinpaperilla.
6. Taputtele vuuan pohjalle keksimuru seos tasaisesti.


Täyte:

4dl  laktoositonta vispikermaa (valio)
200g  philadelphia juustoa
200g  fazerin tummaa suklaata

5   liivatelehteä
1rkl vaniliinisokeria
1-1½dl  sokeria
0,5dl  kahvia

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen juusto.
2.  Mausta seos sokereilla.
3. Laita kylmää vettä laakeaan astiaan ja asettele liivatelehdet kulhoon. Anna liivatelehtien liota kylmässävedessä 10min.
4. Sillä aikaa sulata suklaa vesihauteessa. Itse käytän kerroskattilaa jotta suklaa ei pala. 

Anna suklaa hetken aikaa jäähtyä...ehkä sen verran ettei polta ihoa mutta on edelleen sulaa.
5. Yhdista suklaa ohuena nauhana kokoajan sekoittaen kermavaahto-juusto seokseen.
6. Kaada kahvia ½dl pieneen kuppiin ja purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä pois. Sulata lehdet kahviin kokoajan sekoittaen esim. haarukalla.
7. Yhdistä kahvi-liivateseos kermavaahto-suklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi.

8. Kaada suklaaseos keksimuruseoksen päälle vuokaan ja levitä tasaiseksi. 
9.  Anna hyytyä jääkaapissa 3h tai pakastimessa seuraavaan päivään.
10. Ota sulamaan 3h ennen tarjoilua (mikäli pakastat kakun).

Koristelu:

Koristele kakku hedelmillä tai tuoreilla marjoilla sekä suklaarouheella.
Tällä kertaa koristelin kakun tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.



               Kinkkupiiras



Pohja:

1prk smetanaa
75g  voita
2,5dl  vehnä- tai perunajauhoja
1tl    leivinjauhetta

½ tl  suolaa

1. Sekoita kaikki aineet keskenään
2. taputtele taikina piirasvuoan pohjalle reunoja myöten.


Täyte:

200-300g savukinkku suikaleita/kuutioita
1     iso sipuli
1     paprika
2dl  kolmen juuston ruokakermaa (valio)
3     kananmunaa
2dl   juustoraastetta
oman maun mukaan   mustapippuria ja yrttimausteita

1. Kuori sipuli ja pese/ pilko paprika kuutioiksi
2. Laita paistinpannu kuumenemaan levylle ja kuullota sipuli ja paprika ruokaöljyssä
3. Sekoita astiassa kananmunat, mausteet ja ruokakerma.
4. Yhdistä kerma-muna seokseen kinkkusuikaleet ja kuullotetut kasvikset.

5. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.
6.  Kaada koko seos piirasvuokaan taikina pohjan päälle.
7. Paista piiras uunissa +200C asteessa n.30min.
8. Ota paistunut piiras uunista ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.





2 kommenttia:

  1. Jinna, kiitos. Juustokakku on todella hyvää mutta makeaa. Sokeria kannattaa laittaa vähemmän eli varmaan se 1dl riittää :-)

    VastaaPoista

Tulisin iloiseksi jos ehtisit jättää viestiä vieraillessasi sivuillani :-)

I'll be happy if you would leave me a message for visiting :-)